Le-p (2)
Utakmica kao praznik

Još jedan istorijski trenutak dogodio se večeras u našem gradu. Na Gradskom stadionu gostovala je ekipa Olimpijakosa u okviru plej-of utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope (drugo najjače takmičenje evropskog klupskog fudbala).

Ovoga puta nećemo opisivati sam tok utakmice, već želimo da prenesemo delić atmosfere koji je vladao na utakmici i uoči utakmice. Leskovac je bio okupiran. Prepun Grka, Beograđana i drugih koji su želeli da prisustvuju spektaklu. Leskovačke kafane i kafiću bili su prepuni, turisti su posetili i trg, Hisar, kao i okolne znamenitosti.

Da je neko pričao Leskovčanima pre recimo 3 godine, da će na ovakvom zdanju, gostovati ovakva ekipa, u okviru ovakvog takmičenja, verovatno bi mislili da je lud. Ipak, danas je došla još jedna potvrda da je stadion u Leskovcu mnogo više od običnog sportskog objekta. Reći ćemo na kraju da je ekipa Olimpijakosa rutinski slavila rezultatom 0:3. Čukarički nastavlja takmičenje u Ligi Konferencija, što znači da Leskovac očekuju još najmanje tri evropske utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *