Le-p (2)
Orlovi sa leskovačke piste poleteli u Nemačku

Mesecima smo slušali sumnje i kritike upućene na račun novoizgrađenog stadiona u Leskovcu. Svi zlonamerni tekstovi i sva zlonamerna tumačenja, danas su pala u vodu. Kada je na travnati tepih leskovačke lepotice zakoračio jedan Aleksandar Mitrović, jedan Dušan Tadić i kada je svojom harizmom selektor Stojković osvojio Leskovac, postalo je sve nebitno. Leskovac je po prvi put u svojoj istoriji imao prilike da takve sportske veličine ugosti i vidi. Nikad se bitniji meč nije igrao u našem gradu. Meč odluke, meč za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Nemačkoj. Ipak, ostao je žal što su mnogi istinski zaljubljenici u fudbal iz Leskovca, ostali uskraćeni za mesto na ovoj predstavi. Neki od navijača obratili su se i našoj redakciji. “Ticketline” objašnjava da su karte rasprodate za 2 minuta jer ih je pušteno manje od 2 hiljade, te su samo najbrži uspeli da karte uzmu.

A sve je počelo kao napisano za naše momke. Dominirala je Srbija prvih 15 minuta utakmice, nizale napade i šanse. Kao nagrada došao je rani gol Miloša Veljkovića glavom, posle kornera. Sledilo je desetak minuta mirne igre, a onda parabola Kirila Despodova u 28. minutu, srećom je završila na prečki. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Početak drugog poluvremena bio je dosta letargičan, a onda šok!
Rusov je vukao loptu pedeset metara, centaršut, a onda se ona opet odbila nekako do krila Bugara koji je postigao efektan gol u 59. minutu.

Usledio je desetominutni period kontrole u igri naše reprezentacije, ali bez rezultata. Da su Bugari jako opasni u kontrama, pokazao je u 68. minuti njihov najbolji igrač Kiril Despodov. Iskoristio je kapiten gostiju kiks Živkovića, istrčao pola terena i matirao Vanju Milinković Savića. Uvukla se nervoza među naše igrače, koja je dovela do nekoliko dobrih, ali nepotpunih napada. Uspeli smo ipak da preko Babića, na centaršut Tadića, ostvarimo rezultat koji nas je odveo u Nemačku.

Na posletku nije igra koju smo očekivali, ali jeste rezultat kome smo se nadali. Ostaje ipak upisano u istoriji da je Piksi Stojković jedini selektor koji je vezao dva velika takmičenje.

Čestitamo našim momcima i želimo im dobar rezultat sledeće godine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *